Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Delft...City where history is alive...Ντέλφτ...
 

Καλημέρα φίλοι μου!Καλή καί χαρούμενη εβδομάδα σάς εύχομαι!
Γύρισα από τήν Ολλανδία,γεμάτη μέ υπέροχες εικόνες καί μοναδικές στιγμές,μαζί μέ τήν κόρη μου, Φλώρα!  Ντέλφτ...Η πόλη οφείλει την ονομασία της στη λέξη Delf, έναν όρο της παλαιάς ολλανδικής που σήμαινε στην κυριολεξία «σκαμμένη υδάτινη οδό», δηλαδή τεχνητό -όχι φυσικό- πλεύσιμο κανάλι. Η λέξη αυτή, σημειωτέον, απαντάται μόνο στην περιοχή του Ντελφτ. Στο σημείο που αυτό το Delf διασταυρωνόταν με τον διπλανό ποταμό Χάντελ (Gantel), δημιουργήθηκε ο πρώτος οικισμός.Στην είσοδο δεσπόζει επιβλητικός πύργος που, με ύψος 108,75 μέτρων, είναι ο δεύτερος υψηλότερος -εκκλησιαστικός πύργος- όλης της Ολλανδίας.


 
Τό Ιστορικό Δημαρχείο( Het stadhuis vav Delft)
 


Παλαιά Εκκλησία (De Oude Kerk): δεσπόζει στο ιστορικό κέντρο και, με αιχμές τον όγκο της και τον εντυπωσιακό κεκλιμένο πύργο της αποτελεί την ομορφότερη και παλαιότερη εκκλησία του Ντελφτ.
Κομμάτια από τά Blue Delft,βρίσκης σέ κάθε δρομάκι τής πόλης!


 Prinsenhof...Ενα από τά αγαπημένα σημεία τής πόλης,πού αρέσει στήν κόρη μου νά επισκέπεται πολύ συχνά!

Το Πρίνσενχοφ (=Αυλή των Πριγκήπων) (Het Prinsenhof): στεγάζεται σε εντυπωσιακό κτήριο του 1403, όπου έδρευε η μοναστική κοινότητα της Αγ. Αγάθης και το οποίο γνώρισε πολλές ανακαινίσεις και επεκτάσεις. Θεωρείται χώρος απότισης τιμής για τους Ολλανδούς, αφού εκεί έζησε και δολοφονήθηκε ο ηγέτης τους, Γουλιέλμος Α’ της Οράγγης. Δέχεται περίπου 60.000 επισκέπτες ετησίως και ανήκει στα 100 σπουδαιότερα μνημεία της UNESCO για την Ολλανδία.

 


Ι,m following you Flora! 

Πάντα,βλέπης σέ κάποιο στενό τού Ντέλφτ,νέα παιδιά,νά παίζουν μουσική,διασκεδάζοντας τούς αμέτρητους επισκέπτες,από άλλες χώρες!
Κάθε μέρα,ακούγονται μελωδίες από τίς καμπάνες τής νέας εκκλησίας,στήν παλαιά πλατεία!
Handmade By Dimi...Κάποια δωράκια,πού έφτιαξα γιά φίλες τίς Φλώρας μου!
Μπουκαλάκια,μέ μοτίφ χαρτοπετσέτας,κρακελέ δύο σύστ.,πατίνα χρυσή,καί πιτσιλωτό μέ ακρυλικά χρώματα!Πολύ χάρηκα πού τούς άρεσαν!
Ελπίζω νά μήν σάς κούρασα φίλοι μου!Καλή εβδομάδα!Καλά νά περνάτε!Φιλάκια!
My dear friends,thank you for your kind comments on my posts!
Have a wonderful week!Hugs!Take care!Dimi... 

  

 
linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...